Togo

Togoa, kapea kaistale maa Afrikan länsirannikolla, on ollut vuosia ollut kritisoiva ihmisoikeustilanteestaan ​​ja poliittisesta hallinnostaan.

Ranskasta riippumattomaksi vuonna 1960 Togo on kamppaillut rakentamaan vakaata maata ja taloutta.

Maa on saanut tunnustusta muualla alueella norsunluun norsunluusta. Kiusaaminen on noussut viime vuosina koko mantereen, jossa hyvin aseelliset rikollisjoukot tappavat norsuja nuotille ja sarvikuolle sarvet, ennen kuin ne toimittavat ne Aasiaan koristeluun ja lääketieteelliseen käyttöön.

Togo on yksi maailman suurimmista viisi fosfaattien tuottajaa, joita käytetään lannoitteissa, mutta se on edelleen heikko ja ulkomailta riippuvainen.

FAKTA

Togon tasavalta
Pääkaupunki: Lome
Väestö 7.6 miljoonaa

Alue 56 785 km2 (21 925 km)

Kielet Ranska (virallinen), paikalliset kielet

Tärkeimmät uskonnot Alkuperäiskäsitykset, kristinusko, islam

Eliniän odotus 59 vuotta (miehet), 61 vuotta (naiset)

Valuutan CFA (Communaute Financiere Africaine) frangi

YK, Maailmanpankki

Leader

Faure Gnassingbe Eyadema

GETTY IMAGES

 

Faure Gnassingbe Eyadema onnistui isänsä, joka kuoli vuonna 2005, kun hän hallitsi maata rautakaulilla 38 vuotta.

Sotilas asetti Faure Gnassingben presidentiksi, mutta hän seurasi vaaleja voimakkaan kotimaisen ja kansainvälisen painostuksen jälkeen. Sadat kuolivat haastaen hänen voitonsa näissä kyselyissä.

Gnassingbe on voittanut kaksi muuta vaaleja vuosina 2010 ja 2015. Molemmat oppositiot hylkäsivät, mutta Euroopan unioni, Togon johtava kansainvälinen lainanantaja, sanoi, että vuoden 2015 vaalit “lähtivät rauhallisesti vahvistaen togonilaisten kansan sitoutumisen demokratiaan”.

Afrikan unioni ja alueellinen blokki ECOWAS sanoivat myös, että äänestys oli vapaata ja avointa.

Opposiryhmät ovat vastustaneet vaalilakien muuttamista, ja ne ovat myös vaatineet rajoitusten palauttamista siihen, kuinka monta ehdokkuutta presidentti voi palvella.

 

 

 

 

 

 

AIKATAULU

Togon historian tärkeimmät tapahtumat:

15-17th vuosisatojen – Uuhista klaaneja Nigeriasta ja Ane Ghanasta ja Norsunluurannikolta asettumaan alueella jo käytössä Kwa ja Voltaic kansojen. Kuitenkin 1700-luvulla rannikot ovat tanskalaisten käytössä.

1884 – Togolandin saksalainen protektorata perustettiin, pakkotyövoimaa käytetään viljelmien kehittämiseen. Saksalaiset menettävät Togomaa Britannian ja Ranskan joukot vuonna 1914, ja vuonna 1922 läntisessä osassa maata luovutetaan Britanniaan taas Ranskassa annetaan itäisellä alueella toimeksiannosta Kansainliitto.

1960 – Riippumattomuus.

1967 – Gnassingbe Eyadema tarttuu valtaan veritöntä vallankaappausta vastaan, poliittiset puolueet purkautuvat. Vuosikymmen myöhemmin Eyademaa valitaan presidentiksi ainoana ehdokkaana ensimmäisen parlamentaarisen gallupit vuodesta 1967. Hän on valittu uudelleen vuonna 1986, 1998 ja 2003.

1992 – Uusi perustuslaki hyväksyttiin. Vuonna 1993 Eyadema liukentelee hallitusta, herättävät mielenosoituksia ja kuolemaan johtaneita yhteentörmäyksiä poliisin kanssa. Tulevat pakenevat naapurivaltioihin. Euroopan unioni katkaisee siteet hallinnon kanssa.

2004 – Euroopan unioni palauttaa osittaiset diplomaattisuhteet.

2005 – Presidentti Gnassingbe Eyadema kuolee 69-vuotiaana. Sotilaallinen valvoo hänen poikansa Faurea presidenttinä liikkeessä tuomitsevana vallankaappauksena. Kansainvälisen painostuksen Faure seisoo alas ja päättää keskeyttää presidentinvaalit, jotka hän voittaa vaikka oppositio tuomitsevat sen epärehelliset ja sitä seuraa tappava katuväkivaltaa kilpailevien kannattajien.

2006 – Hallitus ja oppositio allekirjoittavat sopimuksen, jossa määrätään oppositiopuolueiden osallistumisesta siirtymäkauden hallitukseen. Seuraavana vuonna Euroopan unioni palauttaa täyden taloudellisen yhteistyön 14 vuoden keskeyttämisen jälkeen ja viittaa Togon onnistuneisiin monipuolueisiin.

2012 – Konfederaatiot mielenosoittajina kokoontuvat Lomiin vastalauseen vaalikoodin uudistuksista, jotka suosivat hallitsevaa puoluetta. Seuraavana vuonna hallitseva puolue voittaa kaksi kolmasosaa parlamentin vaaleista.